Transportne in logistične storitve

Izjava o zasebnosti

Vse o uporabi vaših osebnih podatkov

Spoštovani, v veljavo je vstopila Splošna uredba EU o varstvu podatkov (GDPR), ki določa, da mora upravljavec posameznike, na katere se nanašajo osebni podatki, pred nameravano obdelavo njihovih osebnih podatkov seznaniti z vsemi potrebnimi informacijami. Zato podajamo opis, ki se nanaša na oddajo osebnih podatkov obiskovalca na naši spletni strani https://www.a-sprint.si/

Lastnik, oz. upravljalec (zbiratelj podatkov) spletnega mesta je:
A-SPRINT storitve, prevozi in trgovina, d.o.o., v nadaljevanju A-SPRINT d.o.o.
Železničarska cesta 28
SI-8340 Črnomelj

A-SPRINT d.o.o. se zavezuje, da bo ščitil vašo zasebnost in razvijal tehnologijo, ki vam omogoča varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno mesto https://www.a-sprint.si/ in vse podstrani in tako z uporabo le-teh soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi. Vse podatke pridobljene iz morebitnih spletnih obrazcev uporabljamo izključno zato, da vam lahko zagotovimo informacije, ki ustrezajo vašim željam.

Spletna stran https://www.a-sprint.si/ vsebuje tudi povezave do spletnih strani, s katerimi ne upravlja A-SPRINT d.o.o.. Te povezave so nameščene za dodatne informacije na spletni strani https://www.a-sprint.si/ in A-SPRINT d.o.o. ni odgovoren za njihovo vsebino, varnost ali njihov način zaščite zasebnosti. Priporočamo, da v tem primeru obiskovalec pregleda način varovanja zasebnosti, ki je objavljen na straneh, ki jih obišče.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV
V nadaljevanju vam želimo predstaviti informacije o tem, kako poteka obdelava vaših osebnih podatkov, ko uporabljate naše spletno mesto. Če v naslednjih poglavjih ni navedeno drugače, pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov izhaja iz dejstva, da je takšna obdelava nepogrešljiva za dostop do funkcij spletnega mesta, ki ga zahtevate (točka b prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov).

POLITIKA ZASEBNOSTI
Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki se zbirajo, ko obiščete našo spletno stran pri objavi komentarja, oz. se izrecno strinjate z obdelavo podatkov v namen obveščanja z e-novicami. Upravljavec spoštuje vašo zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Da bi lahko osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, uporabljali, hranili in obdelovali za določene namene, potrebujemo vašo privolitev.

SOGLASJE O VAROVANJU IN OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV
Upravljavec za prijavo na e-novice (če je omogočeno), uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da vam pošilja elektronsko pošto zgolj, če se izrecno strinjate, da želite prejemati elektronska obvestila – z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem (v skladu s splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR).

E-NOVICE
V primeru, da je omogočena prijava na e-novice in če želite prejemati e-novice, oz. elektronska obvestila ob objavi novega prispevka-članka, od vas potrebujemo izrecno privolitev preden izberete potrditveno polje na spletnem obrazcu. Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob oddaji spletnega obrazca, potrebujemo izključno za namene obveščanja o novostih ter za namene “personaliziranja” obvestil, v kolikor ste podali takšno soglasje.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani na spletnem obrazcu kliknete potrditveno polje. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete, in sicer tako, da zahtevek pošljete po elektronski pošti upravljalcu na naslov [email protected] ali v prejetem sporočilu z e-novicami kliknete na povezavo za odjavo od prejemanja e-novic na dnu vsebine – glej odjava. V primeru umika soglasja, vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah ne bomo več uporabljali. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času preden je bil umik podan.

UPORABA OBRAZCA ZA STIK
Z nami lahko stopite v stik neposredno preko obrazca, ki je na voljo na spletni strani Kontakt. Še posebej vas prosimo, da nam posredujete naslednje informacije:
– ime
– elektronski naslov
– vsebina sporočila
Informacije, ki nam jih boste posredovali preko omenjenega obrazca, bomo zbirali in obdelali izključno v povezavi z obravnavo vaše zahteve.

UPORABA NAŠEGA SPLETNEGA MESTA
Ko dostopate do našega spletnega mesta, vaš brskalnik prenese nekatere podatke na naš spletni strežnik. Razlogi za ta prenos so tehnične narave, obenem pa je nujen za to, da lahko dostopate do želenih informacij. Da bi lažje dostopali do spletnega mesta, se zbirajo naslednji podatki, ki se za kratek čas shranijo in uporabijo:
– IP naslov
– datum in čas dostopa
– razlika v časovnem pasu v primerjavi z greenwiškim časom (GMT)
– vsebina zahtevka (specifična stran)
– stanje dostopa/koda stanja HTTP
– prenesena količina podatkov
– spletna stran, ki zahteva dostop
– vrsta brskalnika, jezikovne nastavitve, različica operacijskega sistema programske opreme brskalnika in površina
Poleg tega bomo za zaščito svojih legitimnih interesov te podatke shranili za omejeno časovno obdobje, kar nam bo omogočilo, da bomo sprožili sledenje osebnih podatkov v primeru poskusa nepooblaščenega dostopa do naših strežnikov (točka f prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov).
Prav tako naša spletna stran uporablja prevajalnik aplikacijo, ki nam pomaga prevajati tuje besede v slovenščino.
V primeru, da spletna stran uporablja vtičnik t.i. Fancy Facebook Comments, omogoča obiskovalcem, da pustijo svoj komentar na izbrane novice preko svojega Facebook računa. Tako lahko pri tem zbiramo več vaših podatkov, in sicer: vaš IP naslov, vaš Facebook račun, kateri brskalnik uporabljate, shranjuje in pridobi piškotke v vašem brskalniku, vnese dodatno sledenje in spremlja vašo interakcijo z vmesnikom za komentiranje, vključno s povezavo vašega Facebook računa z vsemi ukrepi, ki jih izvajate v vmesniku (npr. kot všečkanje drugih komentarjev, odgovore na druge komentarje), seveda če ste prijavljeni v Facebook. Če želite več informacij o tem, kako se ti podatki lahko uporabijo, si oglejte pravilnik o zasebnosti za Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/update

ANALIZA SPLETNEGA MESTA
Na svojem spletnem mestu uporabljamo spletno storitev za analizo Google Analytics podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Združene države Amerike (v nadaljevanju »Google«). Podjetje Google bo v našem imenu analiziralo vašo uporabo našega spletnega mesta. V te namene bomo uporabili piškotke, ki so podrobneje opisani v zgornji tabeli. Podatki v povezavi z vašo uporabo našega spletnega mesta (npr. napotitveni URL, naše spletne strani, ki ste jih obiskali, vaša vrsta brskalnika, jezikovne nastavitve, vaš operacijski sistem in vaša ločljivost zaslona), ki jih bo zbralo podjetje Google, bodo preneseni na strežnik podjetja Google v Združenih državah Amerike, kjer bodo ti podatki shranjeni in analizirani. Zadevne podatke v anonimni obliki bodo nato posredovali nam. V tem postopku vaši podatki o uporabi ne bodo povezani z vašim celotnim IP-naslovom. Na našem spletnem mestu smo aktivirali funkcijo za zagotavljanje anonimnosti IP-naslova, ki jo ponuja podjetje Google, pri čemer funkcija poskrbi za izbris zadnjih 8 bitov (IPv4) IP-naslova ali zadnjih 80 bitov (IPv6) vašega IP-naslova. Poleg tega je podjetje Google certificirano skladno z zasebnostnim ščitom EU-ZDA, ki zagotavlja ustrezno raven varstva podatkov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov s strani podjetja Google v ZDA.
Svoje soglasje za uporabo spletne analize lahko kadar koli umaknete, in sicer tako, da prenesete in namestite ponujen Googlov vtičnik za brskalnik. Več informacij o storitvi Google Analytics je na voljo v Pogojih za uporabo storitve Google Analytics, v Smernicah za zasebnost in zaščito podatkov storitve Google Analytics in v Pravilniku o zasebnosti podjetja Google.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV IN ČAS HRAMBE OSEBNIH PODATKOV
Osebni podatki se hranijo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena (pošiljanje vsebin za namene obveščanja). Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica. V primeru, ko veljavna zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, upravljavec izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.
A-SPRINT d.o.o. zbira podatke na spletni strani z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletnega mesta ter nudenje zahtevanih storitev in jih lahko uporabi tudi za naslednje namene:
– pri tržnih raziskavah
– pri obveščanju o novostih na spletni strani

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
A-SPRINT d.o.o. se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaši podatki se bodo uporabljali samo za interne namene in ne bodo posredovani tretjim osebam.

INFORMACIJE V POVEZAVI Z VAŠIMI PRAVICAMI
Skladno z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov so vam na splošno zagotovljene naslednje pravice:
– Pravica do informacij v povezavi z vašimi osebnimi podatki, ki jih shranjujemo.
– Pravica do zahtevka za popravek, izbris ali omejeno obdelavo vaših osebnih podatkov.
– Pravica do ugovora zoper obdelavo podatkov za naš legitimen interes, javni interes ali tržne raziskave, razen če dokažemo, da obstajajo nujni, upravičeni razlogi, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali če je tovrstna obdelava podatkov potrebna za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
– Pravica do prenosljivosti podatkov.
– Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov.
– Soglasje za zbiranje, obdelavo in uporabo svojih osebnih podatkov lahko kadar koli umaknete z učinkom od umika dalje. Več informacij najdete v zgornjem poglavju, ki opisuje obdelavo podatkov na podlagi vašega soglasja.

STIK Z NAMI
Za morebitna vprašanja v zvezi z zaščito podatkov vas prosimo, da se obrnete na odgovorno osebo za varstvo podatkov. Odgovorna oseba za varstvo podatkov:
A-SPRINT d.o.o.
Mihaela Kambič
Železničarska cesta 28
SI-8340 Črnomelj
E-naslov: [email protected]

SPREMEMBA IZJAVE O ZASEBNOSTI
Izjavo o zasebnosti lahko občasno posodobimo. Vse spremembe začnejo veljati z dnem objave na našem spletnem mestu, zato priporočamo, da ga redno obiskujete, da bi se seznanili z morebitnimi posodobitvami.

Zadnja posodobitev: Junij 2019

UPORABA PIŠKOTKOV (ANG. COOKIES)
Naša spletna stran uporablja piškotke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s pridom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.

Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema, če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika. Več o spletnih piškotkih najdete na spodnjem gumbu.